Atilay Uslu

De ondernemerscarrière van de in Turkije geboren Atilay Uslu (1968) begon in 1990 toen hij via zijn oom eigenaar werd van een shoarmazaak in Haarlem. In 1994 startte hij Mega Reizen, een bedrijf dat tickets verkocht aan Turkse Nederlanders die op familiebezoek gingen. In 1997 kwam Travel Contact, dat via Teletekst reizen van andere touroperators verkocht aan Nederlanders.

In 2000 ging Travel Contact over in Corendon, een ‘touroperator voor hardwerkende Nederlanders die zonder zorgen één of twee weken naar Turkije op vakantie wilden’. Uslu en zijn zakenpartner Yildiray Karaer vernoemde hun nieuwe bedrijf naar de op één na sterkste edelsteen ‘de korund’, wat in het Turks Corendon betekent.

In de eerste jaren richtte Corendon zich grotendeels op het organiseren van reizen naar populaire Turkse bestemmingen. In de jaren daaropvolgend kwamen daar vele zonbestemmingen bij, zowel binnen als buiten Europa.In 2005 wordt een volgende grote volgende stap gemaakt met de oprichting van Corendon Airlines, dat klanten rechtstreeks naar hun vakantiebestemming vliegt. Vandaag de dag vervoert Corendon Dutch Airlines (CDN) duizenden passagiers naar meer dan vijftig bestemmingen wereldwijd.

Na reizen en vliegen, stort Uslu zich uiteindelijk ook in vakantieverblijven met de oprichting van de hoteltak Corendon Hotels & Resorts, met vijfsterrenhotels op onder meer Curaçao, Ibiza en in Turkije.

In juni 2019 verkoopt Uslu een deel van zijn Corendon-imperium aan Triton, een investeerder die ook reismerken zoals Sunweb bezit. De verkoop omvat Corendon als touroperator in Nederland en België, de vliegtuigmaatschappij CDN, de administratieve afdelingen in Turkije en de submerken Karin’s Choice, Maris Life, Stip Reizen en GOfun. De airlines in Turkije en Malta en de hotels van Corendon Hotels & Resorts zijn nog steeds in het bezit van Uslu.

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin