Colette van Eerd

Colette van Eerd begon met haar opleiding Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens haar studie begon ze met haar bijbaantje bij Steps. Hier merkte ze meteen wat voor kick het gaf wanneer een klant tevreden naar huis ging.

Ze rondde haar studie af bij het bedrijf van haar vader: supermarktketen Jumbo. Hierna besloot ze haar eigen weg in te slaan door een traineeship aan te gaan bij Hema. Na haar studie heeft ze hier nog een tijdje gewerkt als hoofd inkoop van de afdeling speelgoed.

Colette zag het familiebedrijf als een kans. Ze is na haar werkzaamheden bij de Hema begonnen als productmanager vlees-waren, daaropvolgend werd ze marketingmanager en daarna was ze nog twee jaar verantwoordelijk voor de financiën.

Momenteel staat Colette samen met haar broer en zus aan het roer van Jumbo. Hier is ze Chief Customer Officer en verantwoordelijk voor de winkelformule: het merk, de uitstraling en innovatie.

Jumbo opent momenteel elke woensdag nieuwe winkels. Waaronder de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam-Noord & Breda. Bij de Jumbo Foodmarkt zijn er live koks, bakkers, verse sushi en een café. Bezoekers komen vanuit de hele wereld om te kijken hoe dit gerealiseerd is. In 2020 gaat Jumbo uitbreiden in België, hier zijn al een aantal winkels geopend en dit worden het aankomend jaar meer. Ook gaan we het merk La Place meer zien in de supermarkten!

Colette van Eerd is een van de sprekers tijdens BusinessBoost Live 4 maart 2020.

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin