Nikkie Plessen

Nikkie Plessen (1985) is bij het grote publiek vooral bekend van tv, maar is daarnaast een zeer succesvol onderneemster en modeontwerpster.

Ze begon haar carrière op jonge leeftijd als actrice, speelde in verschillende films en series en presenteerde shows voor MTV en RTL. Dankzij haar voorliefde voor mode werd Plessen gevraagd als presentatrice van het tv-programma ‘Project Runway’. Dit wakkerde haar droom van een eigen fashionlabel nog meer aan en in 2011 begon haar ondernemersavontuur met de start van het vrouwenfashionlabel ‘NIKKIE’.

NIKKI werd direct een succes en groeide in rap tempo zowel nationaal als internationaal. Momenteel wordt het merk verkocht in meer dan zeshonderd boutiques, brand stores, shop-in-shops en warenhuizen door heel Europa en Azië. Het internationale supermodel Kate Moss is het gezicht van dit merk, waarbij Moss en Plessen sinds 2016 niet alleen voor campagnes samenwerken, maar ook samen modecollecties ontwerpen.

Deze collecties worden jaarlijks aan het publiek getoond in een grote fashion show op bijzondere locaties als het Concertgebouw, Koninklijk Theater Carré en Disneyland Parijs. In 2018 lanceerden Plessen en Moss het nieuwe concept ‘NIKKIE in Concert’: een grote show waarin fashion & music bij elkaar komen met optredens van bekende internationale artiesten. Ook dit concept is succesvol gebleken met uitverkochte edities in AFAS Live en Ziggo Dome.

Na de succesvolle lancering van het merk NIKKIE, bracht Plessen in 2015 haar eerste kidscollectie uit: NIK&NIK. In 2018 kwam daar het high-end vrouwenmerk FIFTH HOUSE bij, met het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes als gezicht. Plessen’s eerste mannenlabel wordt in november 2019 gelanceerd onder de naam SUSTAIN. Tussendoor lanceerde ze met NIK&NIK ook nog het online lifestyle YouTube-kanaal ‘Yours Today’, dat zich net als NIK&NIK op kinderen richt.

 

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin