Ruud de Wild

Ruud de Wild (1969) is één van de bekendste radio-dj’s van Nederland, en zit al ruim vijfentwintig jaar in het vak. Naast radio is hij ook tv-presentator en kunstenaar. Hierbij is hij vooral bekend van zijn schilderijen, waarin hij bekende songteksten verwerkt.

Ruud de Wild’s passie voor muziek brengt hem al op jonge leeftijd bij de radio. Hij begint als assistent bij de AVRO, klimt op naar producer en gaat vrij snel daarna aan de slag als dj bij de zender Hitradio, het huidige Radio 538. In 1998 vindt De Wild ook zijn weg naar televisie, als hij presenator wordt bij de nieuwe muziekzender TMF. Ook zien we hem als presentator voor BNN programma’s, waaronder ‘Top Of The Pops’.

Op de radio werkt De Wild in zijn carrière voor meerdere grote zenders. Bij 3FM (en later Radio538) heeft hij zijn eigen dagelijkse show ‘ruuddewild.nl’, bij QMusic is hij drie jaar lang samen met Jeroen Kijk in de Vegte te horen in de ochtendshow ‘Ruud de Wild in de Morgen’ en voor BNR Nieuwsradio presenteert hij korte tijd het programma ‘Ask me Anything’ op BNR Nieuwsradio, waar hij luisteraarsvragen binnen een actueel thema aan experts voorlegt. In 2015 wint De Wild de ‘Marconi Oeuvre Award’ voor zijn bijzondere verdiensten voor de radio. Sinds januari 2017 is hij iedere werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur te horen op NPO Radio 2, met het programma ‘De Wild in de Middag’. Hierin neemt hij luisteraars op prikkelende en humoristische manier mee in de waan van de dag.

In april 2018 begon De Wild zijn eigen podcast ‘30 MINUTEN RAUW’ waarin hij bekende Nederlanders dertig minuten lang de kleren van het lijf vraagt. Met deze populaire podcast, met inmiddels ruim vijftig afleveringen, wint hij onder meer een Dutch Podcast Award.

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin