Simon Sinek

Brits-Amerikaanse auteur van de bestseller Start With Why, inspirerende spreker en oprichter van Sinek Partners
Simon Sinek

Simon Sinek deelt met ons zijn visie en nieuwste inzichten over de meest actuele en relevante onderwerpen van dit moment. En dat doet hij op geheel eigen wijze, vanuit zijn studio in Amerika, rekening houdend met de huidige klimaatuitdagingen waar we met z’n allen voorstaan. In een speciale BusinessBoost Live setting, zet hij iedereen weer op scherp. Zorg dat je erbij bent, dit wil je niet missen!

Simon heeft zijn professionele leven gewijd aan het helpen opbouwen van de “help anderen” industrie. Omschreven als “een visionair denker met een zeldzaam intellect,” is Simon een onwankelbare optimist die gelooft in een heldere visie op de toekomst en ons vermogen om die samen op te bouwen – een wereld waarin de overgrote meerderheid van de mensen elke ochtend geïnspireerd wakker wordt, zich veilig voelt waar ze ook zijn, en de dag vol voldoening afsluiten met het werk dat ze doen.

Simon deelt zijn ideeën via verschillende, multimediale kanalen maar is het meest bekend als auteur van meerdere bestsellers:
Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action, een wereldwijde bestseller (met meer dan 1
miljoen verkochte boeken in de V.S.)
Leaders Eat Last: Why Some Teams Pull Together and Others Don’t, een bestseller van de New York Times en de Wall Street Journal
Together is Better: A Little Book of Inspiration, een bestseller van de New York Times en de Wall Street Journal
Find Your Why: A Practical Guide for Discovering Purpose for You and Your Team
– En zijn nieuwste boek, The Infinite Game, ook een New York Times en Wall Street Journal bestseller

Daarnaast is Simon gastheer van een podcast, A Bit of Optimism, waar hij gesprekken voert met de mensen die helpen licht te verspreiden over een onderwerp van nieuwsgierigheid. Sinds de lancering, medio 2020, heeft hij al meer dan 3 miljoen downloads en een trouwe aanhang.

In samenwerking met Penguin Random House is Simon ook zijn eigen uitgeverij begonnen, Optimism Press. Optimism Press is gewijd aan het delen van de mensen en ideeën waarvan Simon gelooft dat ze bijdragen aan het bevorderen van zijn
oorzaak.

Enkele van de titels zijn:
The Power of Giving Away Power, door Matthew Barzun
Trust First, door Bruce Deel
How to Make A Plant Love You, door Summer Rayne Oakes

Optimism Press heeft andere titels op komst van Will Guidara, voormalig eigenaar van Eleven Madison Park en
Robin Steinberg, oprichter van The Bail Project.

Simon is een getrainde etnograaf en is gefascineerd door de mensen en organisaties die de grootste en langste impact hebben in de wereld. In de loop der jaren heeft hij een aantal opmerkelijke patronen ontdekt over hoe zij denken, handelen en communiceren en de omgevingen waarin mensen op hun natuurlijke best functioneren. Hij heeft zijn leven gewijd aan het delen van zijn gedachtegoed om andere leiders en organisaties te helpen actie te ondernemen. Simon is misschien wel het meest bekend door het populariseren van het concept WHY, dat hij beschreef in zijn eerste TED Talk in 2009. Die talk werd de tweede meest bekeken TED Talk aller tijden, en staat nog steeds in de top vijf met meer dan 50 miljoen views. Zijn interview over millennials op de werkvloer brak het internet in 2016. Met meer dan 80 miljoen views in zijn eerste week, is het nu honderden miljoenen keren bekeken. Dit leidde ertoe dat Simon in 2017 de vijfde meest gezochte term van YouTube was. Zijn onconventionele en vernieuwende visies op zakendoen en leiderschap hebben internationale aandacht getrokken.
Van de luchtvaartindustrie tot de entertainmentindustrie, van financiën tot mode, van big business tot ondernemers tot politiekorpsen. Hij heeft ook de eer gehad om zijn ideeën te delen met meerdere agentschappen van de Amerikaanse regering en met de hoogste leiders van de Verenigde Staten luchtmacht, marine, leger en kustwacht. Simon is als adjunct staflid verbonden aan de RAND Corporation, een van de meest gerespecteerde denktanks in de wereld. Hij is ook actief in de kunst en in de non-profit wereld (hoewel Simon het liever de wereld van de forimpact noemt).