Verne Harnish

De Amerikaan Verne Harnish (1964) is een echte ‘ondernemers ondernemer’ en is onder meer oprichter van de wereldberoemde Entrepreneurs’ Organization (EO) en schrijver van diverse internationale best sellers op het gebied van ondernemen.

Al in 1987 richtte Harnish de EO op, onder de naam ‘Young Entrepreneurs’ Organization’. Hij selecteerde tweeëntwintig bekende ondernemers om als founding board members te fungeren (waaronder de van Shark Tank bekende Kevin Harrington en Julie Brice, oprichter van de Amerikaanse frozen-yoghurt winkelketen ‘I Can’t Believe It’s Yogurt’). Het doel: ‘innovatieve ondernemers hepen te leren en groeien’.

Vandaag de dag heeft EO wereldwijd meer dan 14.000 leden, en is het de bedenker van de CEO-opleiding ‘Birthing of Giants’. Harnish geeft nog steeds les in deze opleiding die tegenwoordig op de Amerikaanse universiteit MIT (Massachusetts Institute of Technology) wordt gegeven.

Na EO begon Harnish ‘Scaling Up’: een wereldwijd management- en coachingbedrijf met meer dan 180 partners op zes continenten. Jaarlijks worden er meerdere Scaling Up Summits gegeven waarbij Harnish vaak keynote speaker is.

Harnish is ook een bekend schrijver van management- en ondernemersboeken. Zo schreef hij onder meer de best seller ‘Mastering the Rockefeller Habits’, een ‘handboek’ voor snelgroeiende bedrijven. Zijn nieuwste boek ‘Scaling Up (Rockefeller Habits 2.0)’ werd een nog groter succes en won meerdere grote internationale boekprijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze International Book Award voor het beste algemene zakenboek. In ‘Scaling Up’ beschrijft Harnish zijn zelf ontwikkelde lange termijn groeiformule voor bedrijven.

Naast zijn vele ondernemingen en boeken is Harnish board member van vele andere organisaties als ‘Geoversity’ (een ‘groen’ samenwerkingsplatform van entrepreneurs), de ‘Million Dollar Women’s movement (ondernemersplatform voor vrouwen) en groei-organisatie ‘Gazelles Growth Institute’.

Verne Harnish mag dus met recht een groei-goeroe voor ondernemers en bedrijven worden genoemd.

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin