Diederik Gommers tijdens BusinessBoost Live Online: “Deze zomer virus onder controle”.

Tijdens de 7e editie van BusinessBoost Live Online schetste Diederik Gommers voor ondernemers een positief perspectief voor 2021. De medische ontwikkelingen vanuit de farmaceutische en technische industrie overtreffen zichzelf. In maart hadden we nooit verwacht dat we nu zo dichtbij een vaccin zouden zijn. Ook zijn er technische ontwikkelingen gaande op het gebied van sneltesten waarbij straks door middel van uitademingslucht het virus aangetoond kan worden. Met deze technische, medische en farmaceutische vooruitgang krijgen we uiteindelijk het virus onder de knie. Gommers is er heilig van overtuigd dat dit voor de zomer van volgend jaar met elkaar gelukt is.

Bovendien bepleit Gommers een flexibele schil van ‘zorg reservisten’. Deze mensen zouden twee keer per jaar medische scholing moeten ontvangen om bij te kunnen springen ten tijde van crisissituaties. Op de Intensive Care wordt ontzettend veel data verzameld. Samen met de industrie en de technische Universiteit Delft gaat het Erasmus MC een alliantie aan om ervoor te zorgen dat zij de zorg kwalitatief beter kunnen maken waardoor de tijd van verpleegkundigen optimaler ingedeeld kan worden zodat er meer tijd is voor menselijke zorg aan het bed. “Daar hebben we nog veel te winnen en dat gaan we doen samen met het bedrijfsleven.” aldus Gommers.

Naast Diederik Gommers waren vanavond vaste experts Marieke Blom (ING Nederland) en Arjen Paardekooper (Blenheim Advocaten) aanwezig. Ook Jitse Groen (CEO van Just Eat Takeaway.com) en horecaondernemer Won Yip deelden tijdens BusinessBoost Live Online hun verhaal met ondernemend Nederland. Het online evenement werd dit keer geopend met een videoboodschap van minister-president Mark Rutte.

De volledige editie van vanavond inclusief het gesprek met Diederik Gommers kunt u vanaf morgen hier terugkijken. Dinsdag 2 februari 2021 is er een nieuwe editie van BusinessBoost Live Online. Claim hier alvast uw plek.

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin