Takeaway.com tijdens BusinessBoost Live uitgeroepen tot snelste groeier

Takeaway.com heeft de Gouden Groeier Award gewonnen voor het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De award, een initiatief van Erasmus Centre for Entrepreneurship en nlgroeit, werd uitgereikt tijdens de derde editie van het ondernemersevent BusinessBoost Live in Rotterdam Ahoy. Takeaway.com creëerde 4703 nieuwe banen (in FTE) en groeide het snelst in de periode van eind 2016 tot en met eind 2019. Hiermee staat de maaltijdbezorger bovenaan De Top 250 Groeibedrijven 2020. De 250 bedrijven zijn samen met meer 30.000 FTE gegroeid.

De uitreiking van de Gouden Groeier Award was onderdeel van een tweeënhalf uur durende show waarin meerdere bekende ondernemers het podium betraden. Zo waren er interviews met en keynotes van de Amerikaanse bestsellerauteur Verne Harnish, Oranje bondscoach Ronald Koeman, fashion-ondernemer Nikkie Plessen en CEO’s en oprichters Atilay Uslu (Corendon), Jitse Groen (Takeaway.com) en Raymond Cloosterman (Rituals). Jeroen Pauw, Humberto Tan en Ruud de Wild verzorgden de interviews. Coolblue CEO Pieter Zwart was host van de avond.

We groeien hard
Toen Jitse Groen twintig jaar geleden begon met zijn website Thuisbezorgd.nl kwam de concurrentie uit Amsterdam en Ede. Provisorische websites die klanten doorverwezen naar een handvol restaurants in de omgeving. Pagina’s die waren ontwikkeld op zolders of kantoortjes, door studenten of ondernemers die zich – net als Groen – afvroegen waarom je eigenlijk nog geen pizza of Chinees op internet kon bestellen. Een vol decennium later was het bedrijf Nederland al ontgroeid. Onlangs fuseerde het bedrijf met Just Eat en werd daarmee in een klap één van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld. “Erg leuk dat Takeaway.com opnieuw het snelst groeiende bedrijf van Nederland is”, aldus oprichter en CEO Jitse Groen, “we groeien hard, zowel in Nederland als daarbuiten. Onze groei creëert veel banen, zowel op onze 27 kantoren in binnen- en buitenland, maar ook lokaal op onze 91 hubs, waar we niet alleen bezorgers werven, maar ook leidend personeel.”

Snelste groeier
De Gouden Groeier Award wordt sinds 2017 jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf dat het jaar daarvoor het hardst is gegroeid. Eerdere winnaars waren Rituals (2017), Takeaway.com (2018) en Picnic (2019). Om in De Top 250 Groeibedrijven te komen, dienen bedrijven minimaal 10 FTE groot te zijn en/of minstens 5 miljoen euro om te zetten, aan het begin van de meetperiode. Daarnaast dienen ze in deze meetperiode van december 2016 tot en met december 2019 een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet te realiseren. De Top 10 is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen in FTE creëerden in deze periode én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei in FTE lieten zien.

BusinessBoost Live is het grootste ondernemersevent van Nederland met de ambitie om ondernemers te inspireren in beweging te blijven. Een ambitie die organisator Tribe Company wil waarmaken met hoofdsponsor ING en partners nlgroeit, BNR Nieuwsradio en Talpa Network.

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin