Terugblik: dit was BusinessBoost Live 2017

Op 29 november 2017 vond in een vol Rotterdam Ahoy de eerste editie plaats van ‘het grootste inspiratie-event van Nederland’. Zo’n achtduizend mensen waren getuige van de drie uur durende show met binnen- en buitenlandse sprekers, entertainment en bijzondere onthullingen van onder andere Mo Gawdat (CBO Google X, auteur ‘Solve to Happy’), John de Mol (Talpa), Chad Hurley (mede-oprichter YouTube) en Pieter Zwart (CEO Coolblue).

Doel van de avond was om de bezoekers te inspireren met bijzondere verhalen van de aanwezige topondernemers. De sprekers gaven de aanwezigen verschillende ondernemerstips: zo betoogde Gawdat dat alleen zakelijk succes nastreven je nooit echt gelukkig maakt en had John de Mol een tip voor de nieuwe generatie: doe iets wat je écht leuk vindt, dan krijg je nooit een burn-out. Terloops vermeldde de mediamagnaat dat hij zijn programma “The Voice of Holland” vernoemde naar Frank Sinatra, wiens bijnaam ‘The Voice’ was. Pieter Zwart was het meest direct in zijn verhaal. Zijn eerste doel als 22-jarige student en ambitieuze ondernemer: multimiljonair worden.

Daarnaast vertelde Chad Hurley, mede-oprichter van YouTube, dat het videoplatform eigenlijk gemaakt was als oplossing voor een probleem dat hij zelf had, namelijk dat hij niet eenvoudig zijn zelf opgenomen video’s kon delen met vrienden. De bekende Nederlandse vlogster Anna Nooshin sloot, als schoolvoorbeeld van de moderne YouTube-ster, aan bij Hurley’s gesprek. Zij legde uit hoe ze het platform gebruikte om succesvol te worden. Ook ondernemers Aart van Veller en Hugo de Koning waren aanwezig. Zij spraken in een dubbelinterview over hun disruptieve ondernemingen, respectievelijk het duurzame energiebedrijf Vandebron en jongerenuitzendbureau Young Capital.

De sprekers werden afgewisseld met live-optredens van de Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons en de Nederlandse zangers VanVelzen en Niels Geusebroek. De presentatie lag de hele avond in handen van Jort Kelder. Hij was niet de enige BN’er op het podium: presentatoren Eva Jinek, Twan Huys en Winston Gerschtanowitz interviewden de verschillende sprekers.

Bekijk hier de aftermovie van BusinessBoost Live 2017.

Deel op social media:

Share on facebook
Share on linkedin