Unieke ondernemers. Eerlijke gesprekken. Nieuwe inzichten.

Dinsdag 6 oktober is het tijd voor een nieuwe editie van BusinessBoost Live Online. Het thema die avond: Never waste a good crisis!

In deze online sessies delen ondernemers en experts – vanuit huis – inzichten, ideeën en adviezen rondom relevante en actuele thema’s. In een interactieve omgeving bieden ze concrete handvatten en tips waar u als ondernemer direct mee aan de slag kunt.

Met onder meer Atilay Uslu (Corendon), Pieter Bas Boertje (D&B Eventmarketing) en Arjan Erkel (Arten zonder Grenzen), bekend door zijn ontvoering in Dagestan in 2002. Bekijk het volledige programma hieronder!

dinsdag 6 oktober - 19.30 uur

ING-aangepast

Partners |

NLGroeit vectorlogo
TC_Logo_RGB_DiaNeg_FC

Deze editie aan het woord

Op 6 oktober gaat Sofie van den Enk het gesprek aan met onderstaande ondernemers en experts. Schrijf u nu in!

Edwin Renzen
(On)werkelijk?

In 2011 begon Edwin Renzen samen met zijn compagnon Peter Noorlander met de ontwikkeling en productie van een voertuig voor buitenschoolse opvangorganisaties: de stint. In september 2018 maakt heel Nederland in één klap kennis met het vervoermiddel na een dramatische ongeluk in Oss. Het ziet er direct gitzwart uit voor Stintum, het bedrijf achter de stint, en ze gaan failliet.

Pieter Bas Boertje
Direct schakelen en actie!

Pieter Bas Boertje organiseerde zijn eerste event (een ‘Project X’ waar alles mis ging…) op zijn 16de. Daar ontstond zijn liefde voor het evenementenvak. Na een studie Bedrijfskunde startte hij 32 jaar geleden D&B Eventmarketing, een toonaangevend bureau in zakelijke events en eventcampagnes. Sinds december 2019 is hij voorzitter van de branchevereniging van eventmarketing- en livecommunicatie bureaus IDEA.

Atilay Uslu
Is het code rood?

Atilay Uslu is oprichter van Corendon. Zijn innovatieve ondernemerschap begon in 1990 met een eigen shoarmazaak; inmiddels bezit hij de eigen hotelketen Corendon. Momenteel vecht hij voor het voortbestaan van het bedrijf dat hij de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd. Alles stond de afgelopen maanden stil, van airline tot restaurant.

Bart de Vries
Crisisbeheersing is mensenwerk

Bart is organisatiepsycholoog, adviseur, trainer en coach bij Berenschot. De afgelopen jaren heeft hij onderzoek gedaan naar leiderschap in crisistijd aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Leiden. Hij houdt zich onder andere bezig met de vraag hoe je als professional, leider, team of organisatie een crisis op effectieve wijze het hoofd kan bieden.

Arjan Erkel
Vrijheid van denken en doen

Arjan Erkel werd vanaf augustus 2002 607 dagen gevangen gehouden in Dagestan. Hij is op dat moment werkzaam voor Artsen zonder Grenzen als humanitaire hulpverlener. Een lange strijd tegen onzekerheid, eenzaamheid en veiligheid volgt. Op 11 april 2004 wordt hij volledig onverwacht vrijgelaten. In zijn boek Ontvoerd deelt hij zijn overlevingsverhaal.

Marieke Blom
Wat brengt de crisis ons?

Als hoofdeconoom bij ING Nederland verschijnt Marieke Blom vaak in de media waar zij wordt gevraagd haar visie op de coronacrisis te delen. Samen met haar team houdt zij de economie nauwlettend in de gaten en analyseert zij de gevolgen van de coronacrisis. Ook deze editie geeft Marieke haar visie op onze huidige economie en neemt zij ons mee in de economische verwachtingen voor de komende maanden.

Arjen Paardekooper
Failliet of toch niet?

Arjen is advocaat ondernemingsrecht en richt zich onder andere op bedrijfsovernames en het oplossen van aandeelhoudersgeschillen. Onlangs heeft hij een COVID-19 handleiding voor ondernemers geschreven, om ondernemers te helpen met juridische vragen.

Video’s terugkijken?

Dat kan in onze bibliotheek. Hier vindt u alle video’s van de afgelopen edities. Zoek naar een spreker uit het programma of tussen de thema’s naar uw interesse. Ook kunt u filteren op de datum van een specifieke editie. U kunt zowel fragmenten als een volledige editie terugkijken.

1:23:16

Doorpakken!

Doorpakken

Na een zomerstop is BusinessBoost Live Online terug met een bomvolle uitzending over thema: Doorpakken! Sofie van den Enk gaat met verschillende ondernemers en onze vaste experts op economisch en juridisch gebied het gesprek aan over dit thema.

11:07

Erik van Donselaar

Omdenken

Erik van Donselaar is binnen de Donselaar Groep actief met 4 bedrijven in de tenten- en vakantiebranche. Van grote tenten voor festivals en evenementen tot de export van luxe glamping tenten naar meer dan 50 landen. Binnen Donselaar Tenten zou 2020 met meer dan 100 festivals het recordjaar worden. Het liep totaal anders. Het bedrijf zocht en vond alternatieven en schakelde snel. Hoe blijf je koers houden in deze onzekere tijden?