Unieke ondernemers. Eerlijke gesprekken. Nieuwe inzichten.

Dinsdag 2 februari is het tijd voor een nieuwe editie van BusinessBoost Live Online. 

Tijdens BusinessBoost Live Online delen ondernemers en experts maandelijks inzichten, ideeën en adviezen rondom relevante en actuele thema’s. In een interactieve omgeving bieden ze concrete handvatten en tips waar u als ondernemer direct mee aan de slag kunt.

Claim hieronder alvast uw plek en ontvang meer informatie over het thema en de sprekers.

dinsdag 2 februari - 19.30 uur

ING-aangepast

Partners |

NLGroeit vectorlogo
TC_Logo_RGB_DiaNeg_FC

Vorige editie aan het woord

1 december ging Sofie van den Enk met onderstaande ondernemers en experts het gesprek aan. Het programma voor 2 februari is nog niet bekend.

Mark Rutte
Minister-president

Tijdens BusinessBoost Live Online op 1 december zal minister-president Mark Rutte ondernemend Nederland toespreken middels een videoboodschap. Deze hele editie staat in het teken van 2020 en wat de coronacrisis voor ondernemend Nederland heeft betekend.

Diederik Gommers
Prof. IC Medicine Erasmus MC

Diederik Gommers is arts met intensieve zorg als medisch specialisme. Hij is werkzaam als intensivist bij het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam en daarnaast voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Tijdens de coronacrisis neemt Gommers deel aan het Outbreak Management Team dat het kabinet Rutte III adviseert.

Won Yip
Horecatycoon Amsterdam

De Amsterdamse horecaondernemer Won Yip heeft zeven horecazaken in de hoofdstad en is mede-eigenaar van restaurant Sushisamba, met vestigingen in Londen, Las Vegas en Amsterdam. Daarnaast was hij dit siezoen als investeerder te zien in het tv-programma Dragons' Den. Het afgelopen jaar werd de horeca en daarmee Won als ondernemer hard geraakt. Na 6 weken in maart moest hij de deuren dit najaar opnieuw sluiten.

Jitse Groen
CEO Takeaway.com

Honger, een goed idee en internet maakten van Jitse Groen een bijzonder succesvolle ondernemer. Zijn bedrijf Just Eat Takeaway.com (moederbedrijf van Thuisbezorgd) is actief in 24 landen wereldwijd, met ruim 205.000 aangesloten restaurants en verwerkt zo’n 151 miljoen bestellingen per jaar. 2020 is voor hem een jaar van ongekende groei, mede dankzij corona. Het bedrijf zag het aantal bestellingen in Q3 met 46% groeien. Alleen al in Nederland groeide de markt met 32%, van 9,4 miljoen naar 12,6 miljoen orders.

Peter Heerschop
Cabaretier

Multitalent Peter Heerschop is al jaren een bekend gezicht op de Nederlandse televisie, radio en in theaters. Hij is onder meer bekend van zijn column 'Lieve Marianne', waarin hij wekelijks bij het inmiddels gestopte radioprogramma Evers Staat Op terugblikte op de actualiteiten. Op 1 december zal hij tijdens BusinessBoost Live Online op zijn eigen unieke wijze terugblikken op 2020.

Marieke Blom
Hoofdeconoom ING

Als hoofdeconoom bij ING Nederland verschijnt Marieke Blom vaak in de media waar zij wordt gevraagd haar visie op de coronacrisis te delen. Samen met haar team houdt Marieke de economie nauwlettend in de gaten en analyseert zij de gevolgen van de coronacrisis. Naast een korte terugblik op het afgelopen jaar zal Marieke op 1 december vooruitkijken naar de economie in Q1 2021.

Arjen Paardekooper
Blenheim advocaten

Arjen is advocaat ondernemingsrecht bij Blenheim Advocaten. Dit jaar heeft hij een COVID-19 handleiding voor ondernemers geschreven om hen te helpen met juridische vragen. Als vaste online gast praat hij ondernemers elke maand bij over de laatste wet- en regelgeving rondom het thema. 1 december neemt hij ons mee in de stand van zaken rondom het steunpakket NOW 3, dat doorloopt tot 30 juni 2021.

Video’s terugkijken?

Dat kan in onze bibliotheek. Hier vindt u alle video’s van de afgelopen edities. Zoek naar een spreker uit het programma of tussen de thema’s naar uw interesse. Ook kunt u filteren op de datum van een specifieke editie. U kunt zowel fragmenten als een volledige editie terugkijken.

10:52

Kees Kruythoff

Duurzaamheid

Kees Kruythoff is een wereldwijd ervaren zakenman en ondernemer. 27 jaar lang werkte hij voor Unilever, waar hij onder andere leiding heeft gegeven aan de uitvoering van het Unilever Sustainable Living Plan. Na zijn carrière bij Unilever kwam hij in contact met The LIVEKINDLY Co, een bedrijf met als missie het transformeren van ons wereldwijde voedselsysteem. Het bedrijf creërt voedsel zonder dat er dieren voor nodig zijn of uitputting van natuurlijke hulpbronnen aan te pas komt.

13:01

Arjen Paardekooper

Juridisch advies, Duurzaamheid

Arjen is advocaat ondernemingsrecht bij Blenheim Advocaten en richt zich onder andere op bedrijfsovernames en het oplossen van aandeelhoudersgeschillen. Onlangs heeft hij een COVID-19 handleiding voor ondernemers geschreven, om ondernemers te helpen met juridische vragen. Als vaste gast van BusinessBoost Live Online praat hij ondernemers elke editie bij over de laatste wet- en regelgeving rondom het thema, dit keer: Business of Sustainability.