Unieke ondernemers. Eerlijke gesprekken. Nieuwe inzichten.

Vrijdag 29 mei is het tijd voor de volgende editie van BusinessBoost Live Online. Sofie van den Enk gaat opnieuw het gesprek aan met verschillende ondernemers en experts. De sprekers bieden – vanuit huis – handvatten en tips waar u als ondernemer direct mee aan de slag kunt. 

VRIJDAG 29 MEI - 12.00 uur

ING-aangepast

Partners |

NLGroeit vectorlogo
TC_Logo_RGB_DiaNeg_FC

Deze editie aan het woord

Deze editie gaat Sofie van den Enk het gesprek aan met onderstaande ondernemers en experts. De line-up voor de volgende editie zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Marieke Blom
Economische vooruitzichten voor het MKB

Als hoofdeconoom bij ING Nederland verschijnt Marieke Blom vaak in de media waar zij wordt gevraagd haar visie op de coronacrisis te delen. Samen met haar team houdt zij de economie nauwlettend in de gaten en analyseert zij de gevolgen van de coronacrisis voor onder andere het MKB.

Hugo de Koning
Kansen & innovatie tijdens crisis

In 2000 richtte Hugo de Koning met twee vrienden zijn grote trots op: StudentenWerk, dat uitgroeide tot YoungCapital. Als zeer betrokken mede-eigenaar raakt deze crisis hem recht in het hart. Hoe moeilijk hij de situatie ook vindt, Hugo blijft elke kans aangrijpen om ondernemerschap, snelheid en innovatie te stimuleren.

Rico Verhoeven
Vechten voor je doelen

Rico Verhoeven heeft zowel letterlijk als figuurlijk veel klappen opgevangen tijdens zijn carrière als professioneel kickbockser. In 2013 werd hij voor het eerst wereldkampioen zwaargewicht bij Glory en hij heeft deze titel niet meer verloren.

Arjen Paardekooper
Juridische valkuilen

Arjen is advocaat ondernemersrecht en richt zich onder andere op bedrijfsovernames en het oplossen van aandeelhoudersgeschillen. Onlangs heeft hij een COVID-19 handleiding voor ondernemers geschreven, om ondernemers te helpen met juridische vragen.

José Woldring
Creatief overleven

José Woldring is CEO van The Media Nanny, een pr-bureau voor merken, artiesten en DJ’s zoals David Guetta, Martin Garrix, Charlotte de Witte, Sam Feldt en evenementenorganisatoren zoals ID&T. Ook deze branche is zwaar getroffen door de uitbraak van corona en met creatieve ideeën proberen zij het hoofd boven water te houden.

Joost Romeijn
Downsizen tegen wil en dank

Of we dit jaar op vakantie mogen is nog maar de vraag. Als eigenaar van de Sundio Group en oprichter van Sunweb kan ook Joost Romeijn niet wachten tot we weer het vliegtuig in mogen stappen. Hoe is het als ondernemer in een branche met zo’n onzeker toekomstperspectief?

Prof. Dr. Erik Scherder
Ondernemers-stress verminderen

Dat de uitbraak van corona veel losmaakt in de samenleving staat vast, maar wat doe dit met de ondernemer? Als hoogleraar Klinische Neuropsychologie is het Erik Scherder zijn missie om de kwaliteit van leven te bevorderen en het functioneren in een werksituatie te verbeteren.Foto: Keke Keukelaar

Sofie van den Enk
Host

Sofie is presentatrice en verslaggever voor de KRO-NCRV van programma’s als De Keuringsdienst van Waarde, De Vergelijkers, Me Jane You Tarzan en Ouders uit de Kast. Daarnaast heeft ze samen met Eva Munnik de boeken ‘De Melkfabriek’ en ‘De Schoolfabriek’ geschreven. Sofie studeerde Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.