Unieke ondernemers. Eerlijke gesprekken. Nieuwe inzichten.

Dinsdag 3 november is het tijd voor een nieuwe editie van BusinessBoost Live Online. Het thema deze dinsdagavond is  Business of Sustainability. Duurzaam ondernemen is actueler dan ooit, wat betekent dat voor uw business?

In deze online sessies delen ondernemers en experts – vanuit huis – inzichten, ideeën en adviezen rondom relevante en actuele thema’s. In een interactieve omgeving bieden ze concrete handvatten en tips waar u als ondernemer direct mee aan de slag kunt.

dinsdag 3 november - 19.30 uur

ING-aangepast

Partners |

NLGroeit vectorlogo
TC_Logo_RGB_DiaNeg_FC

Deze editie aan het woord

Op 3 november gaat Sofie van den Enk met onderstaande ondernemers en experts het gesprek aan. 

Henk Jan Beltman
Tony's Chocolonely

Na een carrière bij Heineken, Vrumona en Innocent Drinks, benadert Henk Jan in 2007 Tony’s Chocolonely. Hij wilde een bedrijf overnemen met een positieve impact, en zo kwam Henk Jan in 2010 aan bij Tony’s Chocolonely. Tony’s Chocolonely is in Nederland inmiddels goed op de chocoladekaart gezet, maar ook internationaal gaat het goed en worden de repen over de hele wereld verkocht. Het doel is niet alleen Tony’s chocolade slaafvrij maken, maar alle chocolade wereldwijd.

Eric van Eerdenburg
Lowlands

Eric staat ook wel bekend als Mr. Lowlands. Lowlands is een driedaags kampeerfestival met meer dan 60.000 bezoekers per dag. Duurzaamheid staat voorop bij de organisatie, hierbij spelen zowel de keuzes die zij maken als de nieuwe technologie en de toenemende economische haalbaarheid een belangrijke rol. Met het zonnepark dat in parkeergarage Lowlands wordt gebouwd, komt een lang gekoesterde droom om de wereld te verduurzamen uit.

Roebyem Anders
Sungevity International

Roebyem Anders (51) is al jarenlang duurzaam ondernemer en draagt niet voor niets de bijnaam ‘Zonnekoningin’. Ze is medeoprichter van Zonline, nu Sungevity, een van de grootste en meest innovatieve leveranciers van zonnepanelen. Ze startte de ‘rooftop revolution’, oftewel: alle geschikte daken bedekken met zonnepanelen, dus niet alleen daken van koopwoningen. Daarom startte ze de stichting Schooldakrevolutie, gevolgd door de bajes- en huurdakrevolutie.

Dennis Mensink
Auteur LiEF, Founder/director at Mediatic

Dennis Mensink is oprichter van PR- en contentmarketingbureau Mediatic en betrokken bij enkele startups. Ook is hij auteur van ondernemersboeken. In zijn laatste boek ‘LiEF – succesvol ondernemen voor een betere wereld’ combineert hij zijn passie voor ondernemerschap en een voorliefde voor duurzaamheid. Hij interviewde bijna dertig impact ondernemers om achter hun ‘geheim’ te komen.

Kees Kruythoff
The LIVEKINDLY Co

Kees Kruythoff is een wereldwijd ervaren zakenman en ondernemer. 27 jaar lang werkte hij voor Unilever, waar hij onder andere leiding heeft gegeven aan de uitvoering van het Unilever Sustainable Living Plan. Na zijn carrière bij Unilever kwam hij in contact met The LIVEKINDLY Co, een bedrijf met als missie het transformeren van ons wereldwijde voedselsysteem. Het bedrijf creeërt voedsel zonder dat er dieren voor nodig zijn of uitputting van natuurlijke hulpbronnen aan te pas komt.

Marieke Blom
Hoofdeconoom ING

Als hoofdeconoom bij ING Nederland verschijnt Marieke Blom vaak in de media waar zij wordt gevraagd haar visie op de coronacrisis te delen. Samen met haar team houdt Marieke de economie nauwlettend in de gaten en analyseert zij de gevolgen van de coronacrisis. Deze editie vertelt zij hoe corona in beperkte mate invloed heeft op het gebruik van fossiele brandstoffen in verschillende sectoren.

Arjen Paardekooper
Blenheim advocaten

Arjen is advocaat ondernemingsrecht bij Blenheim Advocaten en richt zich onder andere op bedrijfsovernames en het oplossen van aandeelhoudersgeschillen. Onlangs heeft hij een COVID-19 handleiding voor ondernemers geschreven, om ondernemers te helpen met juridische vragen. Als vaste gast van BusinessBoost Live Online praat hij ondernemers elke editie bij over de laatste wet- en regelgeving rondom het thema, dit keer: Business of Sustainability.

Video’s terugkijken?

Dat kan in onze bibliotheek. Hier vindt u alle video’s van de afgelopen edities. Zoek naar een spreker uit het programma of tussen de thema’s naar uw interesse. Ook kunt u filteren op de datum van een specifieke editie. U kunt zowel fragmenten als een volledige editie terugkijken.

10:52

Pieter Bas Boertje

Crisismanagement

Pieter Bas Boertje organiseerde zijn eerste event (een ‘Project X’ waar alles mis ging…) op zijn 16de. Daar ontstond zijn liefde voor het evenementenvak. Na een studie Bedrijfskunde startte hij 32 jaar geleden D&B Eventmarketing, een toonaangevend bureau in zakelijke events en eventcampagnes. Sinds december 2019 is hij voorzitter van de branchevereniging van eventmarketing- en livecommunicatie bureaus IDEA.

12:39

Edwin Renzen

Crisismanagement

In 2011 begon Edwin Renzen samen met zijn compagnon Peter Noorlander met de ontwikkeling en productie van een voertuig voor buitenschoolse opvangorganisaties: de stint. In september 2018 maakt heel Nederland in één klap kennis met het vervoermiddel na een dramatische ongeluk in Oss. Het ziet er direct gitzwart uit voor Stintum, het bedrijf achter de stint, en ze gaan failliet.