Unieke ondernemers. Eerlijke gesprekken. Nieuwe inzichten.

Dinsdag 2 februari is het tijd voor een nieuwe editie van BusinessBoost Live Online. 

Tijdens BusinessBoost Live Online delen ondernemers en experts maandelijks inzichten, ideeën en adviezen rondom relevante en actuele thema’s. In een interactieve omgeving bieden ze concrete handvatten en tips waar u als ondernemer direct mee aan de slag kunt.

Claim hieronder alvast uw plek en ontvang meer informatie over het thema en de sprekers.

dinsdag 2 februari - 19.30 uur

ING-aangepast

Partners |

NLGroeit vectorlogo
TC_Logo_RGB_DiaNeg_FC

Vorige editie aan het woord

2 februari gaat Sofie van den Enk met onderstaande ondernemers en experts het gesprek aan.

Sietse Bakker
Producer Eurovisie Songfestival

Sietse Bakker (1984) is TV/event manager, schrijver van twee boeken over persoonlijke ontwikkelingen en spreekt regelmatig in binnen- en buitenland over media, leiderschap en (crisis)communicatie. Tot 2016 was hij Event Supervisor van het Eurovisie Songfestival. In 2019 werd hij benoemd tot Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020, dat in Nederland zou worden gehouden. Net als andere grote evenementen in diezelfde periode werd het Eurovisie Songfestival door de coronacrisis, voor het eerst in z’n geschiedenis, afgelast.

Jacco Vanhof
Voorzitter MKB-Nederland

Jacco Vonhof is sinds 3 september 2018 de voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland. "Een ondernemer in hart en nieren" zo werd hij getypeerd bij zijn benoeming. Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat Jacco Vonhof en zo handelt hij.

Pieter Schoen
Eigenaar Shoe Investments

Pieter Schoen is eigenaar van Shoe Investments en was één van de oprichters van de Nederlandse Energie Maatschappij. Shoe Investments helpt bedrijven groeien door te investeren in snel groeiende en schaalbare ondernemingen. Belangrijk daarbij zijn de visie en het plan van de personen achter een bedrijf, de mate van schaalbaarheid en een begrijpelijk onderwerp, zodat Pieter meer kan bieden dan geld. Deze mindset was ook terug te zien in Dragon’s Den waarin hij één van de vijf investeerders is.

Elske Doets
Eigenaar Doets Reizen

Naast oprichter van de Young Lady Business Academy (non profit) en de social geëngageerde start up Buddybold, is Elske Doets 20 jaar eigenaar van Doets Reizen. Ze heeft een onafhankelijke geest en een heldere blik op de toekomst van samenleving en economie. Vrijwel continu daagt ze je daarbij uit afscheid te nemen van ingesleten denkpatronen. En maakt ze complexe issues tot eenvoudig te begrijpen missies voor individuele mensen, die daarmee, niet zelden voor het eerst in hun leven, richting in hun handelen ervaren. Elske is steeds bereid moeilijke discussies over omstreden issues als klimaat en overtoerisme te initiëren, maar blijft tegelijkertijd gefocust op samenwerking, oplossingen en tempo.

Marieke Blom
Hoofdeconoom ING

Als hoofdeconoom bij ING Nederland verschijnt Marieke Blom vaak in de media waar zij wordt gevraagd haar visie op de coronacrisis te delen. Samen met haar team houdt Marieke de economie nauwlettend in de gaten en analyseert zij de gevolgen van de coronacrisis. Deze editie schetst zij de verwachtingen voor 2021 en neemt ons mee in de gevolgen van de huidige lockdown.

Arjen Paardekooper
Blenheim advocaten

Arjen is advocaat ondernemingsrecht bij Blenheim Advocaten. Dit jaar heeft hij een COVID-19 handleiding voor ondernemers geschreven om hen te helpen met juridische vragen. Als vaste online gast praat hij ondernemers elke maand bij over de laatste ontwikkelingen omtrent wet- en regelgeving. 2 februari blikt hij vooruit op het jaar 2021 met onder andere het nieuwe steunpakket voor ondernemers.

Video’s terugkijken?

Dat kan in onze bibliotheek. Hier vindt u alle video’s van de afgelopen edities. Zoek naar een spreker uit het programma of tussen de thema’s naar uw interesse. Ook kunt u filteren op de datum van een specifieke editie. U kunt zowel fragmenten als een volledige editie terugkijken.

10:33

Won Yip

Crisismanagement

De Amsterdamse horecaondernemer Won Yip heeft zeven horecazaken in de hoofdstad en is mede-eigenaar van restaurant Sushisamba, met vestigingen in Londen, Las Vegas en Amsterdam. Daarnaast was hij dit seizoen als investeerder te zien in het tv-programma Dragons' Den. Het afgelopen jaar werd de horeca en daarmee Won als ondernemer hard geraakt. Na 6 weken in maart moest hij de deuren dit najaar opnieuw sluiten.

1:24:16

2020, wat een jaar!

Terugblik 2020

In de zevende editie van BusinessBoost Live Online blikken we terug op 2020. Sofie van den Enk sprak hierover met ondernemers en experts die uit ervaring spreken en dat leverde interessante learnings op.