Alexander Klöpping

Techondernemer, Columnist & Spreker

Klöpping studeerde Nieuwe media aan de Universiteit van Amsterdam. Hij beschouwt zichzelf als een nerd. Op zijn 16e richtte hij het internetbedrijf The Gadget Company op. In 2005 verbleef hij in de Verenigde Staten en participeerde daar in de verkiezingscampagne van zowel de Democratische als Republikeinse partij. Dit leidde tot een scriptie over de verkiezingscampagne van Barack Obama.

Na zijn terugkeer in Nederland was hij actief als redacteur op een aantal internetredacties. Sinds 2009 is Klöpping ook regelmatig op televisie te zien geweest. Zo produceerde en presenteerde hij het internetnieuws voor Bij ons in de BV en SchoolTV. Hij werd echter vooral bekend vanwege zijn regelmatig terugkerende optredens als internetdeskundige en gadgetrecensent in De Wereld Draait Door. Daarnaast was Klöpping adviseur van het Mediafonds en lid van de vakjury van TV Lab.

In 2011 bracht Klöpping zijn eerste boek uit: Wikileaks, alles wat je niet mocht weten. In 2013 richtte hij de website Universiteit van Nederland op, dat lezingen organiseert en publiceert. Zelf maakte hij dat jaar drie afleveringen voor DWDD University over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Silicon Valley. Later maakte hij met Jort Kelder de serie Kelder & Klöpping, die in 2019 werd uitgezonden.