Jeroen Pauw

Presentator

De carrière van Jeroen Pauw (1960) begint op de radio. Vanaf 1979 werkt hij onder meer voor het ANP, de Wereldomroep, de NCRV en de VARA. Ook is Jeroen Pauw op dat moment vaste presentator van de radioprogramma’s ‘Het Oog op Morgen’ en BNN’s ‘Storing’.

De komst van commerciële televisie in Nederland (1989) betekent het begin van Jeroen’s televisieloopbaan. Bij RTL wordt hij samen met Loretta Schrijver het gezicht van de nieuwsbulletins. Daarnaast presenteert hij onder andere ‘Studio Rembrandt’ en ‘Een Kwestie van Kiezen’. In 2001 stapt Jeroen Pauw over naar de publieke omroep waar hij meewerkt aan verschillende producties van BNN, VARA en NPS. Ook is hij één van de nieuwslezers van actualiteitenrubriek Nova.

Jeroen vormde lange tijd met Paul Witteman het presentatie-duo Pauw & Witteman. De gelijknamige talkshow was van 2006 t/m 2014 te zien bij de VARA. Er werd gediscussieerd over actuele nieuwsonderwerpen met vaak één of meer gasten uit de politiek aan tafel. Pauw & Witteman was de voorloper van Pauw, Jeroen’s solo late night talkshow op NPO1. Sinds 2019 is hij met dit programma vijf dagen per week te zien met actuele gasten uit de politiek, cultuur en maatschappij.

Jeroen is tevens televisieproducent. Met zijn productiemaatschappij TVBV maakte hij programma’s voor publieke omroepen en commerciële zenders, waaronder ‘Goedemorgen Nederland’ en ‘5 Jaar Later’.

Jeroen Pauw wordt geprezen om zijn flair en scherpe interviewstijl. In 1999 won hij een Gouden Beeld met ‘Kwestie van Kiezen’ en in 2004 werd hij uitgeroepen tot tv-persoonlijkheid van het jaar.