Leonie ter Braak

Presentatrice, actrice & columniste

Leonie ter Braak is een Nederlands model, televisiepresentatrice en actrice.

Ter Braak werkte als fotomodel en presenteerde ook voor RTV Oost de televisieprogramma’s Prikkels en Vet plat. Van 2007 tot 2011 presenteerde zij voor RTV Oost het praatprogramma En dan nog even dit. In de televisieserie Van Jonge Leu en Oale Groond speelde Ter Braak de rol van Eva. Ze volgde een deeltijdopleiding aan de toneelschool in Amsterdam.

Ter Braak was in het najaar van 2010 te zien in het NTR-programma Keuringsdienst van Waarde. Vanaf september 2012 was ze presentatrice van het ontbijtprogramma Vandaag de dag (WNL), dat op werkdagen ’s morgens te zien is op Nederland 1. In 2015 kreeg het programma een andere naam: Goedemorgen Nederland. Eind 2017 verliet Ter Braak het programma en stapte ze over naar SBS6. Hier presenteerde ze onder andere Shownieuws, Kinderen kopen een huis en HLF8. Ook was ze als deelnemer of gast in verschillende programma’s te zien, waaronder Ladies Night, Wie is de Mol en Vandaag Inside. Op 4 oktober 2022 werd bekend dat ze per januari 2023 in dienst zou treden bij RTL.

Ter Braak maakt voor het Algemeen Dagblad de serie De Roze Hel met bekende en onbekende ouders, over alles wat mensen liever niet willen weten over het ouderschap.

Ze maakte in februari 2020 haar filmdebuut in de speelfilm De beentjes van Sint-Hildegard, waarin ze Liesbeth speelt, de dochter van Jan (Herman Finkers).

Tevens is Ter Braak vaste columnist in het tijdschrift &C: het magazine van Chantal Janzen.